X
Meet new muslims!
IslamTrend is Islamic Social Network that connects Muslims around the World through online community of friends. The website provides trusted environment for effective communication and presentation of islamic online content.
Muslims are here: 11249
Home

Home
Connect with Facebook
Sign Up
English | Turkish | Bosanski | Arabic

Friends of

Emir Agic

Es-Selamu 'alejkum (4 days ago)

Ferzet Ćeskinović

Es-Selamu 'alejkum (6 days ago)

Ajdin Muratovic

Esselamu alejkum (6 days ago)

فلدوز دستانوفتش

Zasto srce da ubijas muzikom, kad ga mozes oporaviti ljepotom Kur'ana? U jednom srcu se ne mogu naci i ljuba prema Allahovoj knjizi i ljubav prema muzici, a ti odaberi koju ces potisnuti, a prema kojoj ces svoju ljubav povecati! Zar govor Tvog Gospodara nije preci od govora razvratnika i onih koji nemoralu pozivaju? Koliko vremena posvetis slusajuci pjesme, a koliko vremena posvetis svom Gospodaru (5 days ago)

Dzenis Duran

Kad bi Allah ljude zbog grijehova njihovih kažnjavao, ništa živo na Zemlji ne bi ostavio, ali, On ih do roka određenog ostavlja, i kad rok njihov dođe, ni za tren ga jedan ne mogu ni odgoditi ni ubrzati. (33 days ago)

City / Town:

Melisa

‎"Allah je zaista na strani onih koji se Allaha boje i grijeha klone i koji dobra djela čine."(An' Nahl, 128.) (66 days ago)

Lejla

Abdullah ibn Umer, r.a. prenosi da je Allahov Poslanik, sallallahu 'alejhi ve selleme, rekao: "Zaista Allah prima pokajanje Svoga roba sve dok mu duša ne stigne u njegovo grlo (do posljednjeg daha)". (43 days ago)

Dzenita

"Ako šejtan pokuša da te na zlo navede,ti potraži utočište u Allaha,On uistinu sve čuje i zna". (20 days ago)

Anes Adzi

Rekao je Allahov Poslanik, saws: "Ko ujutro ustane i kaze ove rijeci, ja sam mu garant, odnosno ja cu ga uzeti za ruku i uvesti u Dzennet. Ko ustane i kaze ove rijeci Reditu billahi Rabben ve bil-islami dinen vebi Muhammedin s.a.v.s. nebijjen"." "Zadovoljan sam da mi je Allah Gospodar, Islam vjera i Muhammed, s.a.v.s., Poslanik. (Hadis biljezi Tirmizi) (2 days ago)